Sarpele cosmic si Biblia – Kundalini, Yin si Yang, ADN vs Dumnezeu

Lucrurile incep sa se lege dupa un studiu mai amanuntit asupra numeroaselor aspecte ale vietii. Pentru astazi am decis sa scriu un articol in care sa leg cateva din culturi in jurul principiului sarpelui cosmic gasit in toate culturile si in stiinta.

ADN-ul, este o notiune cu care multi sunteti cel mai probabil familiarizati, este genomul uman, set de proteine si aminoacizi foarte ingenios legati intre ei care sta la baza existentei umane. Are forma unei scari spiralate ce urca, scara ce poarta denumirea de dublu helix.

kundaliniKundalini este energia vietii care urca pe coloana vertebrala spirituala de la osul sacru pana in crestetul capului. Aceasta crestere se face pe doua cai, care surprinzator este spiralata, exact ca la ADN. Kundalini vine de la kundal, care inseamna rasucire.

Axis Mundi este caduceul, format din doi serpi infasurati in jurul unei axe. In lumea occidentala, caduceul continua sa fie utilizat ca simbol al medicinii, uneori in forme putin modificate. De fapt acest caduceu reprezinta cei doi serpi pe care se ridica energia Kundalini pana la nivelul epifizei sau glandei pineale.

Incercati sa va imaginati ca cele doua spirale ale AND-ului sau ale energiei Kundalini sunt de fapt doua tuburi de culori diferite, goale pe interior (pentru ca prin interior trece energia), care se rasucesc una in jurul celeilalte. Incercati sa va imaginati o sectiune prin aceste doua furtune si veti observa ca aceasta sectiune este tocmai celebrul Yin Yang.

Uroborus este celebrul sarpe care apare in vechile traditii ca fiind sarpele ce incearca sa-si muste coada, inca o trimitere spre Kundalini. Principiul Uroborus sa fi fost tradus in Biblie sub forma vorbelor lui Dumnezeu “Eu sunt Alfa si Omega”?

QuetzalcoatlQuetzalcoatl este sarpele aztec cu pene.

In mai toate religiile si filosofiile apare acest principiu al sarpelui. Interesant este ca in toate doctrinele acesta apare ca fiind calea prin care circula energia vietii, pe care stiinta ar confirma-o prin ADN ca fiind elementul fundamental al vietii. Pare un element bun, dar oare de ce crestinismul il priveste ca pe ceva negativ.

Biblia pomeneste de acest sarpe ca fiind cel care a impins-o pe Eva in ispita si a determinat-o sa manance din pomul binelui si raului. Binele si raul desigur ca reprezinta cele doua polaritati vizibile atat in Yin Yang cat si in Kundalini. Oare de ce Biblia spune in Geneza 3:3 Numai din rodul pomului celui din mijlocul raiului ne-a zis Dumnezeu: “Să nu mâncaţi din el, nici să vă atingeţi de el, ca să nu muriţi!”?. Sarpele este cel care in Geneza 3:5 spune Dar Dumnezeu ştie că în ziua în care veţi mânca din el vi se vor deschide ochii şi veţi fi ca Dumnezeu, cunoscând binele şi răul”. Sarpele continua sa fie cel ce stie ca odata cunoscut binele si raul, odata ce energia Kundalini poate urca nestingherita pe spirale, odata ce cele 7 chakre sunt atinse si deschise, iluminare este asigurata, iar viata vesnica este garantata.

Sarpele este cel care a fost blestemat in Geneza 3:14 Zis-a Domnul Dumnezeu către şarpe: “Pentru că ai făcut aceasta, blestemat să fii între toate animalele şi între toate fiarele câmpului; pe pântecele tău să te târăşti şi ţărână să mănânci în toate zilele vieţii tale! Dar pana sa fie blestamat de Dumnezeu sarpele nu se tara? De ce sa blestemi pe cineva care vrea binele omului? Sau ce este rau in a avea viata vesnica? Parca acelasi lucru propovaduia si Isus. In alta ordine de idei, sarpele energetic Kundalini sta in zona osului sacru, in cea mai de jos chakra, iar acest blestem nu pare altceva decat o fortare a energiei Kundalini sa ramana “tarata” in acea ultima chakra care este foarte legata de sexualitate si materialism. De aici si pana la industria pornografica sau la piramida lui Maslow (in a carui baza stau nevoile primare, printre care si sexualitatea) nu este decat un pas. Oare de ce nu ar vrea Dumnezeul biblic ca aceasta energie sa creasca si de ce ar vrea sa ramana tarata in sexualitate?

Lucrurile iau o intorsatura si mai stranie in Biblie in Geneza 3:22: Iată că omul a ajuns ca unul din Noi, cunoscând binele şi răul. Să-l împiedicăm dar acum ca nu cumva să-şi întindă mâna, să ia şi din pomul vieţii, să mănânce din el, şi să trăiască în veci. De ce vorbeste Dumnezeu la plural? De ce l-ar deranjeaza pe Creator ca omul odata ce si-a aflat origine lui duala ar putea ajunge nemuritor?

Surprinzatoare este asemanarea dintre copacul binelui si raului sau pomul vietii cu simbolul caduceului si care leaga oarecum toate intrebarile de mai sus in defavoarea Bibliei, in sensul ca scopul omului este iluminarea si viata vesnica, scop impotriva caruia Dumnezeul biblic pare sa se opuna. Daca la Niceea in 325 Biblia nu ar fi fost triata probabil as fi continuat sa cred in aceasta carte, dar dupa ce s-au gasit Evangheliile Apocrife si care sustin natura divina a omului, asemanarea cu vechile traditii hinduse, kabala, budismul, etc, inclin tot mai tare sa cred ca Biblia a fost redusa de imparatul Constantin la exact o doctrina de control si manipulare a maselor.

Articolul reprezinta parerea personala dupa un indelung studiu si nu reprezinta neaparat un adevar pentru toata lumea, poate fi privit ca un punct de vedere si un punct de start si de gandire.

, , , , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply

 

banner